<p>Directeur Roel Akkerman (Summa Automotive) bekijkt de voortgang van de bouw. &nbsp;</p>

Directeur Roel Akkerman (Summa Automotive) bekijkt de voortgang van de bouw.  

(Foto: Bert Jansen)

Pannenbier voor bouwers Summa

Summa Automotive bouwt op de Automotive Campus in Helmond een hypermodern schoolgebouw. Vorige week was er een bak bier voor de bouwvakkers vanwege het bereiken van het hoogste punt van de bouw.

HELMOND - Het is niet te missen, op de Automotive Campus in Helmond verrijst in rap tempo het nieuwe schoolgebouw van Summa Automotive. De afgelopen maanden is het karkas neergezet van wat een hypermoderne leeromgeving moet worden.

Directeur Roel Akkerman van Summa Automotive straalt als hij met de opzichter van Wijnen Bouw uit Gemert de bouwplannen ter plekke doorneemt. ,”Het is toch wel een mooi moment”, zegt Akkerman. “We hebben jaren naar dit moment toegewerkt. En dan is het heel mooi om de plannen werkelijkheid te zien worden.”

Bijzonder gebouw

Het is met recht een bijzonder schoolgebouw. Want het Summa College heeft in nauw overleg met zowel docenten als studenten van de Automotive-opleidingen een plan gemaakt dat nu wordt uitgevoerd. “We zijn met een leeg schetsbord begonnen”, vertelt Akkerman. “Op basis van onze beroepsvisie zijn we tot een inrichting gekomen.” Dat heeft bijvoorbeeld tot gevolg dat er geen centrale kantine is. “We hebben projectruimten ingetekend, waar de studenten – al dan niet met een boterham bij de hand – aan de slag kunnen.”

Ook is er geen schoolplein bij het Summa-gebouw op de Automotive Campus. “We willen een bepaalde sfeer creëren”, zegt Akkerman. ,,Dus hebben we studenten van de Summa-opleiding bouwkunde gevraagd om met een creatief plan te komen.” Ook bij het ontwerp van de showroom, waar in de toekomst glimmende auto’s komen te staan, waren studenten betrokken. De studentenadviesraad van Summa Automotive boog zich ook over het ontwerp, zegt Pepijn van Ekert (vierdejaars Automotive Engineering, 19). “Het vergt nogal wat drie opleidingen in één complex, zegt hij. ,,Het wordt een prachtig gebouw. Met name de grote praktijkruimte is wat je noemt een mooie upgrade in vergelijking met nu.”

Het complex ligt in het hart van de Automotive Campus in Helmond, waar onder meer onderzoeksinstituut TNO, Lightyear (innovatieve elektrische auto) en XYZ Dynamics (duurzame mobiliteit) zijn neergestreken.

Het schoolgebouw wordt met ingang van schooljaar 2021/’22 bevolkt door pakweg 550 van de opleidingen Engineering, Technisch Specialist en Verkoopmanager van Summa Automotive. Het nieuwe pand van Summa Automotive heeft een vloeroppervlak van 5000 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen.

Corona heeft ook bij dit bouwproject roet in het eten gegooid. Akkerman: “We konden geen plechtigheid houden bij aanvang, ook niet bij het hoogste punt. Ik hoop dat bij de ingebruikname in 2021 wél belangstellenden uit de regio kunnen ontvangen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden