<p>Het diamantenbruidspaar Jan en Jeanne Jan Smeets- van Bakel.</p>

Het diamantenbruidspaar Jan en Jeanne Jan Smeets- van Bakel.

(Foto: Harrie van der Sanden)

Jan Smeets en Jeanne van Bakel zestig jaar getrouwd

MIERLO - Zestig jaar getrouwd en nog net zo verliefd en gelukkig als op de dag van hun eerste ontmoeting, dat zijn Jan Smeets en Jeanne van Bakel. Op zondag 11 oktober viert het echtpaar het diamanten huwelijksfeest. Het paar bracht twee zonen Hans en Pieter en dochter Angela groot.

Door Harrie van der Sanden

Op de muziek van het bekende dansorkest ‘De Heikrekels’ hebben Jan Smeets de geboren en getogen jongeman van ’t Overakker uit Mierlo en Jeanne van Bakel uit Tongelre (Eindhoven) elkaar ontmoet tijdens de dansavonden in Danszaal Adelaars te Geldrop.

In 1960 hebben zij elkaar het ja-woord beloofd en ging het jonge bruidspaar Jan en Jeanne Smeets- van Bakel wonen aan de Burgemeester Termeerstraat te Mierlo. In 1964 zijn beiden na een paar jaren verhuisd naar het huidige woonadres aan de Prinses Christinastraat in Mierlo.

De levenskrachtige Jan heeft tot zijn pensioen gewerkt bij de buitendienst en als vrachtwagenchauffeur, bij de Gemeente Mierlo. Hij mocht na veertig dienstjaren gaan genieten van zijn pensioen. Zijn echtgenote Jeanne heeft gewerkt als gezinsverzorgster in Nuenen en Mierlo.

Samen actief

Jan is nog elke dag actief met zijn hobby’s. Jarenlang heeft hij gecollecteerd voor de Hartstichting. Hij is een enthousiast en actief lid van de Mondharmonicaclub ‘De Vlieger Bloazers’ en bij de biljartvereniging. Verder maakt hij de mooiste sfeervolle kerstkransen. Zet zich in en helpt als vrijwilliger bij de Scouting Mierlo en de laatste jaren bij de jaarlijkse vlooienmarkt. Tot slot heeft hij zich 35 jaar lang ingezet als actief lid bij de Vrijwillige Brandweer Mierlo. Bij de Brandweer Mierlo helpt hij jaarlijks nog mee met het bouwen van de carnavalswagen en als het kan gaat hij voorop in de carnavalsoptocht! Voor zijn vele vrijwilligerswerk is bruidegom Jan Smeets benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jeanne heeft als grootste hobby handwerken en in de jaren, dat haar kleinkinderen nog klein waren, was het oppassen. En omdat Jan zo actief is met allerlei activiteiten is zijn echtgenote Jeanne als moeder het rustpunt van het gezin. De laatste jaren neemt zij, als lid wel deel aan het programma van ZIJ-actief en de Zonnebloem.

De laatste jaren gaat het minder met haar gezondheid. Gelukkig wordt Jeanne goed verzorgd door haar echtgenoot Jan, de kinderen en met hulp van de Buurtzorg. Het diamanten paar geniet nog volop van de mooie dingen in het leven: bijvoorbeeld samen ergens naar toe om een terrasje te pakken of een hapje te eten.

Bijzondere kroonjaar

Het diamantenbruidspaar Jan en Jeanne viert in een kleine kring deze bijzondere dag. De kinderen zijn allemaal getrouwd: Hans met Renate, Pieter met Ingrid en Angela met Helmut. Het diamanten paar heeft zes kleinkinderen: Paul, Roel, Irene, Martijn, Ychelle en Maud. Het gezin is allemaal woonachtig in Mierlo dichtbij de ouderlijke woning aan de Prinses Christinastraat. Tijdens een diner bij de Strabrechtse Hoeve wordt dit bijzondere kroonjaar volgens de RIVM regels gevierd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden