<p>Schrijver Paul Nijhof.&nbsp;</p>

Schrijver Paul Nijhof. 

(Foto: Conny Box)

Kinderboek over hiphop op verzoek van groep 8

Schrijver Paul Nijhof presenteert donderdag 1 oktober zijn debuut ‘Rapper in nood’. Hiermee wordt op Kindcentrum Mozaïek in Helmond de Kinderboekenweek gelanceerd. Het boek is op verzoek van leerlingen uit groep 8 geschreven na een gesprek over leesmotivatie.

HELMOND - “Er zijn bijna geen verhalen over hiphop, terwijl de muziekstroming enorm populair bij de jeugd is”, aldus Nijhof. De leerkracht is het met zijn toenmalige klas eens dat hier verandering in moet komen. Daarbij is hij de uitdaging aangegaan om in het digitale tijdperk iets te maken wat nieuwsgierig maakt om te lezen. Met het boek ‘Rapper in nood’ wil Nijhof juist het beste uit beide werelden bieden. “Tieners kunnen een spannend verhaal lezen, maar door de QR-codes in het boek te scannen óók zelf leren rappen.” Een link naar het bijhorende instructiefilmpje op YouTube helpt hen stapsgewijs op weg.

Het verhaal
Milan is elf jaar oud en zit niet lekker in zijn vel. In korte tijd is zijn leven totaal veranderd. Het begon allemaal met de scheiding van zijn ouders. Daarna volgde de verhuizing van het dorp naar de grote stad. Nu woont hij samen met zijn moeder en zijn oudere broer in een klein huis in stadsdeel West. In groep 8 van zijn nieuwe school wordt hij gepest omdat hij andere kleding draagt en omgaat met jongens uit stadsdeel Oost. Totdat Milan een manier vindt om van zich af te bijten, en wel een heel originele…

‘Rapper in nood’ is een spannend verhaal over identiteit en doorzettingsvermogen, over passie voor hiphopmuziek en voetbal, maar meer nog over de alles overwinnende kracht van vriendschap.

Over de schrijver
Sinds 2008 werkt Paul Nijhof in het onderwijs. Eerst elf jaar als leerkracht op SBO de Toermalijn in Helmond. Nu als intern begeleider op Kindcentrum Mozaïek, een Helmondse school met een speciale voorziening voor nieuwkomers. Met ‘Rapper in nood’ maakt de 35-jarige Maarheezenaar zijn debuut. Het boek is in eigen beheer gepubliceerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden