Het bestuur van de Volksuniversiteit voor de nieuwe lokatie.
Het bestuur van de Volksuniversiteit voor de nieuwe lokatie. (Foto: )

Volksuniversiteit Helmond verhuist

De kogel is door de kerk. Volksuniversiteit Helmond (VUH) verhuist per 1 januari 2021 naar wijkhuis Westwijzer aan de Cortenbachstraat in Helmond. Nadat de cursusinstelling eerder dit jaar het oude onderkomen gedwongen moest verlaten, is het op zoek gegaan naar een geschikte locatie.

HELMOND - Het nieuwe onderkomen voldoet aan alle eisen. Zo heeft de Westwijzer een centrale ligging, biedt het een veilig parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden en zijn er voldoende lokalen waar de cursussen gegeven kunnen worden.

Daarbij voldoet dit relatief nieuwe gebouw aan alle eisen en standaarden op het gebied van luchtverversing, wat in het kader van corona een voordeel oplevert. Ook de andere instanties en verenigingen die gebruik maken van het pand zijn interessant voor de Volksuniversiteit. Voorzitter Jan van den Heuvel: “Dat biedt mooie samenwerkingsperspectieven voor de toekomst.”

Het was al langer bekend dat de Helmondse Volksuniversiteit het oude onderkomen in het Con Brio-gebouw aan de Braakse Bosdijk zou moeten verlaten. Dit pand wordt gesloopt ten behoeve van een nieuw zwembad. De huur van alle gebruikers is door de gemeente per 1 januari 2021 opgezegd. Het seizoen van de VUH eindigde dit jaar eerder vanwege de coronacrisis. In de periode die volgde stortte het dak deels in als gevolg van hevige regenval, waardoor de verhuisplannen in een stroomversnelling zijn geraakt.

Op donderdag 10 september is het contract met Westwijzer officieel getekend. Per 1 januari 2021 start het nieuwe, aangepaste, cursusjaar. ‘Wel zullen sommige cursussen dit najaar al beginnen, omdat de inschrijvingen al binnen zijn en het gaat om een vaste groep cursisten. Denk aan het 3e cursusjaar voor een taalcursus. Niet alleen het bestuur, maar ook de cursisten kunnen niet wachten op een frisse start. ‘We krijgen veel vragen over wanneer we weer gaan beginnen en dat doet ons goed. We staan in de startblokken voor een nieuw jaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden