<p>Het Vakantiemuseum trekt 26 september door de Rijpel.</p>

Het Vakantiemuseum trekt 26 september door de Rijpel.

(Foto: )

Vakantiemuseum trekt door de Rijpelberg

Zaterdag 26 september trekt een mobiel vakantiemuseum door de Rijpelberg, met de tentoonstelling ‘Souvenir Hier’. De tentoonstelling deelt souvenirs en de verhalen erachter van de bewoners van de Rijpel.

HELMOND - In de zomervakantie heeft Kunstkwartier samen met Annick Ypma delen van de wijk omgedoopt tot Rijpelberg Vakantieland. Zij doken op in de wijk met als doel het geven van vakantiebelevingen. Zo waren er Kamelenritjes, diverse workshops, Italiaanse serenades, en kanotochten zonder water. Bij iedere gebeurtenis waren er souvenirs beschikbaar. Deze kon je alleen krijgen als je zelf een souvenir en het verhaal erachter inleverde. Er ontstond een mooie souvenir-ruilhandel; domino stenen uit Aruba, een jonge palmboom, Pools geboortesuiker en een zoon ‘gemaakt’ tijdens een weekendje Pinkpop. De organisatie heeft deze laatste toch maar niet gehouden.

Het vakantiemuseum is mobiel gemaakt en trekt op 26 september, tevens burendag, door de wijk. Tussen 10.00-11.00 uur op het speelveld bij Scheerderhof/ Kaderhof; 14.00-15.00 uur in Sallandhof en tussen 11.00-14.00 uur op verschillende plekken in de wijk.

Wil je dat wij die dag ook bij jou in de Rijpelberg langskomen? Stuur dan een e-mail naar: rijpelbergvakantieland@gmail.com..

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Buurtcultuurfonds, Kunstkwartier, Woonpartners in samenwerking met Buurtbelangen Rijpelberg en de Levgroep

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden