<p>Digisterker helpt.&nbsp;</p>

Digisterker helpt. 

(Foto: bibliotheek Rotterdam)

Cursus Digisterker start weer

HELMOND - Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld hulp bij Mijn toeslagen, MijnOverheid en het registreren van je keuze in het Donorregister. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start dit najaar in de locaties van bibliotheek Helmond-Peel, zoals maandag 28 september om 10.15 uur in locatie Helmond, donderdag 15 oktober om 10 uur in Bibliotheek Deurne en dinsdag 17 november om 19.30 uur in Bibliotheek Someren. Het zijn steeds 3 lessen van 2 uur en de cursus is gratis te volgen.

Docent Sonja Trapman: “Na afloop van de cursus geven deelnemers vaak aan dat ze zich een stuk zekerder voelen bij het gebruiken van de DigiD. Ze hebben geleerd waar je op moet letten om veilig je DigiD te gebruiken en dat geeft zelfvertrouwen. Dat gevoel willen wij graag meer mensen geven!”

Meer informatie en aanmelden kan via onderstaande website. Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat 10 euro kost.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden