<p>Gedachteniskapel Sint-Jozef in het Hortensiapark.&nbsp;</p>

Gedachteniskapel Sint-Jozef in het Hortensiapark. 

(Foto: indebuurt)

Bevrijding vieren maar net even anders

Op 22, 24 en 25 september 2020 wordt voor de 76e keer stilgestaan bij de bevrijding van Helmond en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. In verband met de coronamaatregelen is voor sommige activiteiten een maximum aantal bezoekers gesteld en is aanmelden vereist. Alle bezoekers moeten zich aan de anderhalve meter afstand houden.

HELMOND - Dinsdag 22 september begint om 18.45 uur de bevrijdingsceremonie in Stiphout bij het bevrijdingsmonument op de hoek Kloosterstraat en Wevestraat. Aan de herdenking werken Fanfare de Vooruitgang en Gilde St. Antonius mee. Wethouder van de Brug houdt een toespraak.

Bevrijdingsviering Brouwhuis
De bevrijdingsceremonie in Brouwhuis is op donderdag 24 september. De ceremonie begint om 18:30 uur op het Louis Donkersplein in Brouwhuis. Onder andere wethouder Antoinette Maas houdt een toespraak en het nieuwe herdenkingsmonument wordt onthuld..

Bevrijdingsviering Helmond
Het vieren van de bevrijding in Helmond is op vrijdag 25 september en begint om 18.30 uur in het Hortensiapark. De organisatie is in handen van Stichting Helmond 25 september 1944. Aan de viering wordt medewerking verleend door Helmonds Muziek Corps, ‘Zusjes Martens’, ontsteken bevrijdingsvuur, jeugdburgemeester Noël Silalahi en burgemeester Blanksma houdt een toespraak. Bij de ceremonie mogen maximaal 250 personen aanwezig. Hierdoor is aanmelding verplicht. Aanmelden kan via mail naar:

info@bevrijdinghelmond.nl.

Alle bevrijdingsactiviteiten worden live uitgezonden via de Facebookpagina van gemeente Helmond:

www.facebook.com/gemHelmond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden