<p>Gianinni Semedo &nbsp;is bekend van &lsquo;Time to Dance&rsquo;. Hij danste inmiddels o.a. al met Lady Gaga en Rihanna.&nbsp;</p>

Gianinni Semedo  is bekend van ‘Time to Dance’. Hij danste inmiddels o.a. al met Lady Gaga en Rihanna. 

(Foto: )

Hiphop-workshop met Gianinni

Stichting De Helmondse Musical zit niet stil. De komende maanden zijn er theaterworkshops onder leiding van bekende artiesten op het gebied van dans, zang en spel. Op 19 september trapt Gianinni af met een workshop hiphop.

HELMOND - De Helmondse Musical brengt sinds 2014 elke twee jaar een voorstelling op de planken. Met originele tekst en muziek over, door en voor Helmonders. De vierde musical over de stad kreeg de naam: ‘Hotspot’, een musical met Helmond in 2050 als thema.

Nu de musical een jaar opschuift werden de schouders onder de academy gezet. En dat resulteert al meteen in een programma waarin allerlei theaterfacetten aan bod komen. “We beginnen met Gianinni, die een hiphop dansworkshop geeft”, vertelt Bregje van Ekert die vanuit haar functie als productieleidster van De Helmondse musical de DHM-academy aanstuurt. “Later in het jaar staat een uitgebreide workshop voor blazers op het programma. Guido Nijs komt dan geïnteresseerden bijspijkeren op het gebied van fraseren en improviseren. Dit doen we bijvoorbeeld om de blazers die in het orkest zitten bij onze voorstellingen nog beter te laten worden. Dat komt de kwaliteit van onze voorstelling straks ten goede.”

Voor iedereen
“Maar de workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet mee te doen aan De Helmondse Musical. We willen graag talent de kans bieden om zich verder te ontwikkelen, aldus Audrey v.d. Broek, namens het bestuur. “Zo hebben we in december Babette Labeij (bekend als zangcoach van o.a. ‘the Voice’) weten te strikken. Zij geeft een masterclass zang. Die masterclass staat zeker ook open voor solisten van allerlei Helmondse (theater-)koren.”

Programma
Deelname aan de workshops is gratis. Wie meer wil weten over het programma kijkt op de site van De Helmondse Musical. “Het programma loopt tot maart 2021. Dan beginnen als het goed is onze repetities weer. Binnenkort komen we nog met een paar leuke nieuwe namen,” verklapt Bregje van Ekert alvast.

www.dehelmondsemusical.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden