<p>Holland Baroque verzorgt samen met sopraan Deborah Cachet het Lambertus Concert.</p>

Holland Baroque verzorgt samen met sopraan Deborah Cachet het Lambertus Concert.

(Foto: )

Holland Baroque & Deborah Cachet

HELMOND - In de serie Toppers treedt vrijdag 18 september het internationale ensemble Holland Baroque op samen met sopraan Deborah Cachet. Het programma, met als titel Tussen Den Bosch en Brussel: 17e eeuws muzikaal Brabant, bevat werken van destijds belangrijke componisten uit die regio, zoals Arcadelt, Buns, Fiocco, Rosier, Hollanders en B. a Sancto Josepho.

De zeventiende eeuw was muzikaal gezien zeker een Gouden Eeuw en verdient terecht de nodige aandacht. Het waren roerige tijden met veel onzekerheden en spanningen op het politieke en maatschappelijke toneel. En zoals altijd biedt muziek ook hier een prachtige spiegel van de tijd, expressief, troostend, bewonderend, maar ook dansant en speels.

Holland Baroque heeft geen introductie meer nodig. De Belgische sopraan Deborah Cachet vult het ensemble aan met haar prachtige vocale kwaliteiten: ze won al diverse prijzen bij concoursen en festivals in Europa; zong in verschillende (barok)opera’s en werkte samen met beroemde ensembles.

Meer informatie
Het Lambertusconcert op vrijdag 18 september vindt plaats in de Trudokerk, Dorpsstraat 34 Stiphout (Helmond). Aanvang: 20.00 uur. Entree: €17,50 met kortingen. Meer informatie en reserveringen: 

www.lambertusconcerten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden