Met kwetsbare mensen naar buiten op de Duofiets haalt hen uit een isolement.
Met kwetsbare mensen naar buiten op de Duofiets haalt hen uit een isolement. (Foto: )

Buurtcoaches willen Stichting Duofiets Deurne oprichten

Hoe geweldig zou het zijn om kwetsbare en eenzame mensen structureel een dagdeel te kunnen bieden op de duofiets. Zo blijven ze betrokken bij onze maatschappij en ook nog eens fit en vitaal. Met dat idee in het achterhoofd zijn twee buurtsportcoaches van Leef Deurne begonnen met de uitwerking van dit plan.

DEURNE - Het doel is om in het voorjaar van 2021 daadwerkelijk te starten, maar nu moet er vooral in de voorbereiding veel gebeuren om deze streefdatum te halen. Hiervoor zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die mee willen helpen om dit initiatief tot een daverend succes te maken.

De toekomstige Stichting Duofietsen Deurne heeft als uitgangspunt zoveel mogelijk dagdelen te gaan duofietsen met kwetsbare mensen uit de gemeente Deurne. Denk aan (verstandelijk) gehandicapten, ouderen en chronisch zieken. Met de inzet van duofietsen blijven mensen in beweging, worden uit hun isolement gehaald, participeren ze in de samenleving, ontmoeten andere mensen en kunnen (weer) genieten van hun omgeving.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 24 en 28 september wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd om geïnteresseerden te informeren over dit nieuwe initiatief. Er is gelegenheid om vragen te stellen en om je eventueel op te geven als vrijwilliger. Hierna zal er een bestuur samengesteld worden en wordt de nieuwe Stichting Duofietsen Deurne een feit. Om de duofietsen te kunnen stallen wordt er een geschikte locatie gezocht, waar de fietsen onder andere gerepareerd kunnen worden en een droog onderdak hebben. Daarna zal de verdere invulling van de organisatie vorm gaan krijgen. Het initiatief zal vanuit Leef Deurne opgezet en ondersteund worden, met als uiteindelijk doel een zelfstandige organisatie te worden, gerund door enthousiaste vrijwilligers.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden gehouden op donderdag 24 september om 19.00 uur en maandag 28 september om 10.00 uur in zorgcentrum de Nieuwenhof.

Bent u de enthousiaste vrijwilliger waar de toekomstige stichting naar op zoek is? Heeft u nog wat vrije tijd en kwaliteiten beschikbaar? Meld u dan aan voor een informatiebijeenkomst via:

www.leefdeurne.nl/LeefModule/Details/15774

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden