<p>De leerlingen openden het Groenpaviljoen zelf.</p>

De leerlingen openden het Groenpaviljoen zelf.

(Foto: )

Nieuw Groenpaviljoen

GEMERT - Leerlingen met het profiel Groen krijgen vanaf het begin van dit schooljaar les in het nieuwe Groenpaviljoen. Dit gebouw van het Commanderij College, locatie Doregraaf is vorige week door de leerlingen officieel geopend.

“Buitenschools leren, ofwel het leren in de beroepscontext, staat bij locatie Doregraaf centraal”, zegt docent Eric van Heugten. “Daar sluit het nieuwe Groenpaviljoen naadloos bij aan. Het groenonderwijs is een mix van theorie en praktijk, waarbij de nadruk op praktijk ligt.” Het gebouw en de nabijgelegen grond bieden bijvoorbeeld mogelijkheden voor het telen van groenten en kruiden, verzorgen van dieren en het onderhouden van de groene omgeving.

Na enkele jaren van afwezigheid keert met het nieuwe paviljoen ook het vmbo-profiel Groen terug bij locatie Doregraaf. Leerlingen met dit profiel worden opgeleid tot professional in de voedings-, groenonderhoud-, landbouw- en dierensector.

Bij een Groen-profiel hoort een duurzaam en energieneutraal gebouw. “We doen de naam ‘groen’ eer aan”, zegt locatiedirecteur Carin Simons. “Zo liggen er zonnepanelen op het dak van het Groenpaviljoen en is er sprake van een hoge isolatiewaarde. Daarnaast is er een groen schoolplein ontwikkeld, waarover docenten en leerlingen hebben meegedacht.”

Het groene schoolplein kwam mede dankzij een subsidie van Stichting Prins Bernard Cultuurfonds tot stand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden