<p>Blink inzamelwagens met PMD campagne.&nbsp;</p>

Blink inzamelwagens met PMD campagne. 

(Foto: )

Afvalbedrijf Blink start PMD campagne 'Recycleklaar'

Met de campagne Recycleklaar vraagt Blink op een vrolijke manier aandacht voor hoe het nóg beter kan: leeg, los en plat zijn plastic verpakkingen beter te verwerken.

REGIO - De insteek van de campagne is positief. De grootste winst is nu te behalen in het goed aanbieden van het gescheiden materiaal, zodat het zo goed mogelijk verwerkt kan worden. Daarom vraagt Blink inwoners van de Blink-gemeenten om hun verpakkingen leeg te maken en materialen zoveel mogelijk los van elkaar in de bak te gooien. Dan is de verpakking ‘recycleklaar’.

Kliederboel
“Nu het scheiden van afval steeds vanzelfsprekender is, is het goed om inwoners ook bewust te maken van wat zij nog meer kunnen doen om hun verpakkingsafval recycleklaar te maken. Zonder dat we het ingewikkelder willen maken,” aldus Mark Vaal, Directeur Blink. “Veel mensen weten niet dat een halfvol pak yoghurt of een niet-opgemaakte fles shampoo problemen oplevert voor de sorteerinstallatie. Zonde, want het geeft onnodig storingen en te volle verpakkingen worden niet verwerkt tot nieuwe grondstoffen.”

Recycleklaar
De campagne zet aan om verpakkingen ‘recycleklaar’ te maken. De verpakkingen vertellen op een vrolijke manier hoe ze het liefst ingezameld willen worden. Knijp of lepel je verpakking goed leeg, omspoelen is niet nodig. Van yoghurtbakjes trek je het aluminium deksel los. Beide materialen mogen bij het plastic, maar wel los van elkaar. Om diezelfde reden kun je beter geen plastic verpakkingen in een leeg conservenblikje proppen. Leeg en los inzamelen dus, dan is je plastic recycleklaar.

Afvalbeleid
De campagne is onderdeel van het afvalbeleid dat de Blink gemeentes voeren. Doelstelling in 2025 is 30 kilogram restafval per inwoner per jaar. Recycleklaar gaat hier een eigen rol in spelen. Want hoe meer er gerecycled wordt, hoe kleiner de hoeveelheid restafval. Bovendien kunnen er dan de mooiste nieuwe producten van gemaakt worden, iets waar de inwoners zelf ook plezier van hebben.

Over Blink
Blink is een, in Nederland, unieke publiek-private samenwerking tussen de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Someren en SUEZ Recycling & Recovery Netherlands.

Het servicegebied van Blink in de Peelregio (Zuidoost-Brabant) telt ongeveer 110.000 huisaansluitingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden