<p>Het volledige programma is te vinden op de website van Jibb+: www.jibbplus.n</p>

Het volledige programma is te vinden op de website van Jibb+: www.jibbplus.n

(

Foto:

)

Meer dan 20 clubs zetten in Helmond de deur open

Sinds de coronacrisis wordt er in Nederland drastisch minder gesport. Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september wordt het belang van sporten en bewegen nog eens extra onderstreept. In Helmond doet Jibb+ dit door het organiseren van de ‘Dag van de Sportclub’.

HELMOND - Jibb+ houdt zondag 20 september van 10.00-14.00 uur de ‘Dag van de Sportclub’ in Helmond. René Taal, Jibb+ buurtsportcoach: “We zijn heel blij dat dit jaar meer dan 20 Helmondse clubs hun deuren openen voor publiek. Ter promotie van deze dag hebben wij een fietsplattegrond gemaakt. Hierop staat wat er allemaal te doen is in de stad en voor welke leeftijd de activiteit geschikt is. Denk aan voetbal, handbal en volleybal, maar ook kickboksen, twirlen, skaten en breakdance.”

De fietsplattegrond is verspreid onder bijna 9.000 basisschoolleerlingen en ligt op verschillende locaties in Helmond. “Als je bij minimaal drie sportaanbieders op bezoek bent geweest, kun je bij de stand van Jibb+ in Suytkade een sportief cadeautje ophalen.”

Coronamaatregelen
“Wij begrijpen dat het voor sommige sportclubs lastig is om ouders en kinderen tegelijk in één locatie te ontvangen. Als dit het geval is, adviseren wij om als ouder de regels van de locatie te volgen of anders even buiten de locatie te wachten. De kinderen kunnen dan naar de activiteit bij de vereniging. Zo kunnen de kinderen kennismaken met de sport én heb je als ouder de kans om jouw vragen te stellen aan iemand van de vereniging.’

Meer informatie
De toegang bij de clubs, die meedoen aan de Dag van de Sportclub, is gratis en inschrijven is niet nodig. Het volledige programma en de tijden zijn te vinden op www.jibbplus.nl. “En ook na 20 september is het mogelijk om een sport uit te proberen. Want vanaf maandag 21 september opent de inschrijving voor kennismakingsactiviteiten van aanbieders in Helmond via www.sportencultuurhelmond.nl.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden