In de Cacaofabriek is maandag 14 september een informatieavond.
In de Cacaofabriek is maandag 14 september een informatieavond. (Foto: )

Informatieavond pleegzorg

Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig.

HELMOND -Gemeente Helmond draagt pleegzorg een warm hart toe en houdt samen met Combinatie Jeugdzorg, een pleegzorginformatieavond op maandag 14 september van 20.00-22.00 uur bij de Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond. (met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM). Tijdens deze avond belicht een pleegzorgbegeleider van Combinatie Jeugdzorg alle kanten van pleegzorg en vertelt een ervaren pleegouder uit de regio over de eigen ervaringen.

Aanmelden voor deze informatieavond kan via 040-245 1945 of pleegzorg@combinatiejeugdzorg.nl. Ook kun je via dit nummer of e-mailadres een informatiepakket aanvragen.

Openjewereld.nu
‘Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien. Benieuwd wat jij kunt doen? Doe de test!’ Dit staat op de homepage van Openjewereld.nu, de landelijke wervingscampagne voor pleegzorg. Hierin krijgt het begrip ‘pleegzorg’ betekenis vanuit het perspectief van het kind, de ouder, de pleegouder en de pleegzorgbegeleider.

Op www.pleegzorg.nl en www.combinatiejeugdzorg.nl/pleeggezinnen is nog meer informatie te vinden inclusief filmpjes en ervaringsverhalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden