<p>Keurig op anderhalve meter afstand van elkaar: Chris van Knippenberg, wethouder Gaby van den Waardenburg en Inge Mulkens bij de opening.</p>

Keurig op anderhalve meter afstand van elkaar: Chris van Knippenberg, wethouder Gaby van den Waardenburg en Inge Mulkens bij de opening.

(Foto: Idor van Duppen)

Beweegtuin voor Helmond-Oost

Ondanks corona toch een klein feestje vorige week woensdag op het terrein van sportvereniging Swift aan het Barentzplein in Helmond-Oost. Wethouder Gaby van den Waardenburg verrichtte daar 2 september samen met voorzitter Chris van Knippenberg van Swift de officiële openingshandeling van de beweegtuin, de vierde alweer in Helmond.

HELMOND - Bij de opening zei de wethouder dat Helmond-Oost de speciale aandacht heeft van de gemeente en dat het project daarom ook van harte wordt ondersteund.

De beweegtuin bij Swift bestaat uit een serie van acht sporttoestellen onder een overkapping. Helmond telt nu vier beweegtuinen, samen met de Leonardusbuurt, Helmond-West en Vitaliek. Iedereen kan in de beweegtuin terecht om te bewegen, ook samen met anderen en onder begeleiding van een sportcoach. Een groot voordeel is ook dat er door de overkapping het hele jaar gebruik van kan worden gemaakt.

Het plan om op deze plek ook een beweegtuin te realiseren is ontstaan vanuit het wijkmanagement. Samen met sportvereniging Swift en Jibb+ (Jeugd In Beweging Brengen) werd drie jaar geleden het startschot gegeven. Inge Mulkens die vanuit Swift de schouders onder het project heeft gezet vertelt dat het toch een hele tijd duurt voordat zoiets echt van de grond komt. De initiatiefnemers hebben Kim van Uden ingeschakeld om alle subsidies te regelen en het contact met de gemeente te onderhouden. Na een financiële toezegging van de gemeente in juni voor de overkapping kon alles worden afgerond.

Ook hier laat de coronacrisis sporen na. De opening was immers al eerder voorzien. Toch is heeft de beweegtuin al bewezen in een behoefte te voorzien: de afgelopen tijd waren al groepen ouderen te zien die op het terrein met bewegen bezig waren. Zij konden vanwege de beperkingen niet terecht voor hun reguliere oefeningen, maar hier buiten bij Swift kon het wel. Ook bij de opening op 2 september gaven zij acte de présence.

‘Wie samen met een beweeggroep gebruik wil maken van de beweegtuin kan hier op het terrein van Swift straks meedoen op maandag, dinsdag en woensdag.’ vertelt Sophie Pennock. Zij is als buurtsportcoach verbonden aan Jibb+ en is verantwoordelijk voor de groepen in de nieuwe beweegtuin. Jibb+ geeft aan dat het veld ter plaatse en de tuin mensen de kans bieden om samen met anderen lekker te bewegen in de buitenlucht. Bij de opening startte de groep met een warming-up op muziek en na het officiële deel trainden de deelnemers op de toestellen. Als de groepen straks draaien kan Jibb+ met ieders persoonlijke situatie rekening houden.

Wie interesse heeft kan meer informatie vinden op de website van Jibb+: 

https://jibbplus.nl/sport-beweging/activiteiten-volwassenen/beweegtuin/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden