Het TechLab in de bibliotheek opent dinsdag 8 september.
Het TechLab in de bibliotheek opent dinsdag 8 september. (Foto: )

Opening TechLab in Bibliotheek Helmond

HELMOND - De taal leren spreken van robots, je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality. Dat kan in het nieuwe TechLab in Bibliotheek Helmond. Een plek in de bieb waar kinderen kunnen experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Dnsdag 8 september om 15:30 uur is de officiële opening. Hierna start direct de eerste workshop in het TechLab over Robotica. Deze workshop is al volgeboekt.

Om de officiële opening te vieren, kan de jeugd vanaf 8 september meedoen aan BiebBouwers, de Minecraft challenge van de Bibliotheek. Ben je tussen de 8 en 14 jaar oud en woon je in Asten, Deurne, Helmond of Someren? Doe dan mee en bouw in Minecraft jouw bibliotheek van de toekomst en maak zo kans op een leuke prijs! Meer informatie over deze BiebBouwers challenge: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

Taal en digitale geletterdheid zijn niet los van elkaar te zien. Een goede basiskennis van taal is een belangrijke voorwaarde voor digitale geletterdheid. Om online de weg te kunnen vinden, is het belangrijk dat kinderen (begrijpend) kunnen lezen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden