<p>Kinderen konden meedenken over het ontwerp.</p>

Kinderen konden meedenken over het ontwerp.

(Foto: )

Verhalenspeeltuin: van droom naar werkelijkheid

Drie jaar geleden startte in Denemarken een droom voor de medewerkers van de bibliotheek bij het zien van een literaire speeltuin. Dit zou volmaakt zijn voor het nieuwe park; een plek, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen.

HELMOND - De gemeente Helmond daagde de bieb uit om het benodigde geld zelf op te halen bij fondsen en subsidieverstrekkers. Met een stimuleringsbedrag van 50.000 euro van de gemeente werd gestart, vol enthousiasme en met een fijne club vrijwilligers. Er was nog minimaal 2x dat bedrag extra nodig om een speeltuin te realiseren. Inmiddels zijn vele stappen gezet. De Literaire Speeltuin is omgedoopt tot Verhalenspeeltuin, omdat deze naam beter past bij de jeugd.

Aan basisschoolkinderen is het afgelopen schooljaar vanuit ‘design thinking’ gevraagd om mee te denken over het ontwerp. En met een ontwerpwedstrijd zijn kinderen uit de stad uitgedaagd om mee te denken. Daar kwamen volgens de vrijwilligers de meest spannende en creatieve ideeën uit die worden meegenomen bij het ontwerp van de Verhalenspeeltuin.

Er is contact met een ontwerper van speeltoestellen en met een specialist op het gebied van speeltuinexploitatie. Zij nemen actief deel in de werkgroep. En natuurlijk is er het afgelopen jaar vooral veel contact geweest met allerlei mogelijke fondsen en subsidieverstrekkers. Deze zomer was het zover: er is voldoende geld opgehaald. Vooral dankzij de donaties van het Rabobank Coöperatiefonds en het VSB Fonds kan nu gestart worden met een definitief ontwerp en de aanleg.

De Verhalenspeeltuin wordt naar verwachting medio 2021 geopend. Na de opening start een programma voor de jeugd in deze speeltuin. Het streven is naar het bieden van een mooi activiteitenprogramma in overleg met samenwerkpartners in de stad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden