Foto: Theo van Loo

IVN gaat weer wandelen

HELMOND - Het IVN houdt weer een publiekswandeling. Zondag 6 september om 14:00 uur gaat de wandeling door de ruige natuur van Varenschut, wellicht het minst bekende natuurgebied van Helmond.

Ten onrechte want het kenmerkt zich door een gevarieerde vegetatie en rijke vogelstand. De ijsvogel is een bijzondere broedvogel in het gebied ten zuiden van de Rochadeweg tussen de Oude Zuid-Willemsvaart en de Kanaalomleiding, in het beekdal van de Nieuwe Aa.

De wandeling wijkt af van de begaande paden en leidt door de ruige vegetatie, bestaande uit bloemrijke zones met bosschages van bomen en struiken, en over de stortbergen waar het leem dat vrijgekomen is bij het graven van het kanaal gedeponeerd is. Stevig schoeisel is aanbevolen.

Coronaprotocol
Duur van de wandeling circa 2 uur. Deelname is gratis. Opgave vooraf is in verband met de coronamaatregelen noodzakelijk. Dit kan via e-mail bij de coördinator via: wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Er is een maximum van 6 deelnemers per gids, de gidsen wandelen apart met een eigen groep deelnemers. Bij aanvang van de wandeling wordt gecontroleerd of alle deelnemers zich ingeschreven hebben en worden de regels meegedeeld

Het verzamelpunt is aan de Varenschut, afslag naar de Kia-dealer.: Varenschut 17-G in Helmond.

Meer informatie:

www.ivn.nl/afdeling/helmond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden