Foto:

'Hoe betrek je de buurt' bij mensen met Alzheimer

DEURNE - Maandag 21 september is het Wereld Alzheimer-dag. In het kader daarvan houdt het steunpunt mantelzorg van LEVDeurne een bijeenkomst. op woensdag 16 september. Deze zal gaan over het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger.

Veel mantelzorgers én vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: ‘Laat maar weten als ik iets voor je kan doen’. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig om een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe.

LEVDeurne organiseert daarom in samenwerking met Samen dementievriendelijk een informatief en luchtig programma ‘Hoe betrek je de buurt?’. In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod.

De avond is van 19.30-21.00 uur in Hofke van Marijke, Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne. Deelname is gratis. De maatregelen rondom het coronavirus worden in acht genomen. Daarom vraagt de organisatie dat belangstellenden zich opgeven. Dit kan tot en met vrijdag 11 september via mail naar:

mantelzorgdeurne@levgroep.nl

nancy.laurensse@levgroep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden