• Alles
  • (6)
    Evenement
  • (5)
    Muziek
  • (11)
    Cursus-Workshop

Lezing mystiek voor het dagelijks bestaan

zondag 22 september 14:30 uur

In de eerste helft van de vorige eeuw schreef de Britse Evelyn Underhill veel over mystiek. Zonder enige theologische opleiding maakte ze zichzelf wegwijs in het gebied van mystiek, godservaringen en spiritualiteit. Ze hield in 1936 vier radiotoespraken over 'Het spirituele leven'; die werden gepubliceerd in een boekje met dezelfde titel. In mei 2019 verscheen voor het eerst een Nederlandse vertaling ervan. Een kleine eeuw geleden geschreven, maar tijdloos. Underhill geeft de lezer een heldere kijk op hoe God en het dagelijks leven met elkaar zijn vervlochten en op elkaar inwerken.

Marga Haas is een van de vertalers van 'Het spirituele leven'. Zij geeft aan de hand van het boekje van Underhill een inleiding op de mystiek. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.

Theologe Marga Haas (1972) is werkzaam als geestelijk verzorger in het hospice in haar woonplaats Middelburg en columnist bij maandblad Open Deur . Daarnaast verdiept zij zich al jaren in mystiek, meditatie en spiritualiteit. Zie voor meer informatie: www.margahaas.nl

De lezing is zondag 22 september in het Reddingiushuis, Helmondseweg 15, in Deurne en begint om 14.30 uur tot 16.30 uur.

De entree is een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag 5 euro.

Entree: Vrijwillige bijdrage (richtbedrag €5)

Op deze middag is het boekje van Underhill te koop (15 euro) alsmede andere publicaties van Marga Haas.


deel deze activiteit

Locatie

Reddingiushuis
Deurne
Helmondseweg 15
5751ga


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden