• Alles

Lezing Corine Beeuwkes in Bibliotheek Helmond

donderdag 12 december 19:30 uur

Foto:

De Helmondse dominee Corine Beeuwkes vertelt op donderdag 12 december in de Bibliotheek Helmond hoe zij oude Bijbelse verhalen een moderne vertaling geeft.

Corine: "Zinvol bezig willen zijn, is van alle tijden. Jonge en oudere mensen voelen zich aangesproken door moderne verhalen, het hoeft niet zwaar te zijn. Ik heb het gevoel dat ik in de wieg ben gelegd om oude Bijbelse verhalen te vertalen naar het nu, woorden van nu, in gewone taal. Dat doe ik graag omdat ik er van overtuigd ben dat deze vertaling in moderne woorden mensen kan troosten en bemoedigen. En wat is nu mooier dan dat te doen!" De bijeenkomst in de Bibliotheek begint om 19.30 uur.

'Tapasbar van spiritualiteit'

Corine Beeuwkes is predikant van de Protestantse Gemeente Helmond en schrijfster van de boeken 'Reset, geloofscursus voor zoekers naar nieuwe geloofstaal' en 'Ik ben niks, Bijbelse ingrediënten voor een tapasbar van spiritualiteit.' Zij zegt zelf: "Voor al die mensen die van niets weten en niks zijn wil ik proberen uit te leggen wat het Christelijk geloof voor mij inhoudt en hoe het Christelijk geloof misschien ook voor zinzoekende millennials van waarde kan zijn. Het lijkt wel of geloven steeds meer een zogenoemd bricolage-geloof wordt: je raapt van alles samen uit verschillende religies en vormen van spiritualiteit en stelt zo je eigen geloof samen. Ook te vergelijken met een tapasbar: van allerlei kanten verzamel je ingrediënten en maak je het tot een smakelijk geheel wat past bij jou.

Zij is de tweede persoon in de reeks "Mijn verhaal" waarin de Facebookgroep Ervaren en Ontmoeten samenwerkt met de Bibliotheek Helmond-Peel. Wie haar verhaal wil horen, hoeft overigens geen Facebook te hebben. Aanmelden is wel gewenst, via https://helmondpeel.op-shop.nl/1529/ervaren-en-ontmoeten-met-dominee-beeuwkes/12-12-2019

De lezing op donderdag 12 december begint op 19.30 uur in de bibliotheek aan de Watermolenwal 11 in Helmond. De entree is 2,50 euro inclusief koffie en thee.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek
Helmond
Watermolenwal 11
5701rv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden