• Alles
  • (5)
    Evenement
  • (5)
    Muziek
  • (10)
    Cursus-Workshop

Lezing over Charles Eyck

zondag 17 november 11:00 uur

Foto:

Ingrid Henssen-van Hees geeft zondag 17 november in Museum De Wieger van 11.00 tot 12.30 uur een lezing over Charles Eyck. Ingrid Henssen is kunstliefhebber en bestuurslid van het Sint-Hubertuskunstcentrum Genhout (Beek).

Zij heeft zich verdiept in De Limburgse School en het leven en het werk van Charles Eyck in het bijzonder. Ingrid Henssen, die in het dagelijks leven als arts verbonden is aan de Universiteit van Maastricht, schetst aan de hand van fotomateriaal een beeld van de grootsheid van de kunstenaar, maar ook van zijn kwetsbaarheid. Op levendige wijze wordt ingezoomd op de biografie, de kunstenaarskring, de stijl en de kenmerken van zijn oeuvre. Ook de zakelijkheid van Charles Eyck, soms heel uitgesproken en soms helemaal niet, komt aan bod. Samengevat: het gaat op zondag 17 november om de mens als kunstenaar en de kunstenaar als mens.

Aanmelden voor de lezing kan via de website van Museum De Wieger, www.dewieger.nl. De entree is 5 euro. De locatie is het Groot Atelier van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.


deel deze activiteit

Locatie

Museum De Wieger
Deurne
Oude Liesselseweg 29Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden