• Alles
  • (5)
    Evenement
  • (4)
    Muziek
  • (9)
    Cursus-Workshop

Open dag natuurtuin de Robbert 21 juli

zondag 21 juli 13:00 t/m 17:00 uur

Stichting natuurtuin Helmond

Zondag 21 juli is er weer een open zondagmiddag in natuurtuin De Robbert. Liefhebbers van planten en insecten kunnen hun hart ophalen in natuurtuin de Robbert.

Een deel van de graslandjes is eind mei gemaaid. Het gras is weer aangegroeid en verschillende soorten Vergeet-mij-nietjes, Echte koekoeksbloemen, Moerasrolklaver, Boterbloemen en ander moois staan weer fris in bloei.

In de ongemaaide delen maken grote planten als Wederik, Moerasspirea en Kale Jonker de dienst uit. Een afwisselend geheel dat veel bloembezoekende insecten trekt. Bij gunstig weer zoemt, fladdert, kruipt en springt een bont gezelschap met vlinders, bijen, zweefvliegen en andere insecten rond.

Niet voor niets wordt de natuurtuin dit seizoen door 2 insecten-specialisten onderzocht op vlinders, libellen en wantsen.

Muggen en dazen vinden het ook gezellig wanneer u in het groen komt wandelen. Een anti-insectenmiddel is aan te raden.

Net als vorig jaar is het de laatste tijd droog en staat het waterpeil in de poelen erg laag. Het vele waterleven moet het met een kleine hoeveelheid water doen. Dat willen we niet verder in het nauw brengen en daarom is het deze keer niet mogelijk om waterbeestjes te scheppen.

De natuurtuin is op zondag 21 juli geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke zaterdagochtend zijn er vrijwilligers in de tuin en staat de poort open voor liefhebbers van rust en natuur. Honden mogen niet binnen in de natuurtuin. Meer informatie over de natuurtuin op www.derobbert.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Natuurtuin de Robbert
Helmond
Kemenadelaan 2
5702kt


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden